$560 εκ. «κόβει» ο Άμποτ από την Υγεία

abbot

Ακατάσχετη προβλέπεται η αιμορραγία στα νοσοκομεία.

31 Mar 2014

Πρόσφατη ανάλυση των στοιχείων του οικονομικού σχεδιασμού του θησαυροφύλακα, Joe Hockey, αποκαλύπτει ότι η μεταρρύθμιση στις επιχορηγήσεις της δημόσιας υγείας θα περικόψει $560 εκ. από τις υπηρεσίες υγείας μέχρι το 2017.

Ο πρόεδρος του Αυστραλιανού Ιατρικού Συνδέσμου, Steve Hambleton, θα πει ότι «αν υλοποιηθούν αυτές οι περικοπές θα διογκωθούν οι κατάλογοι αναμονής ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν, ενώ θα χτυπηθούν καίρια και οι χώροι επειγόντων περιστατικών.

Τα νοσοκομεία της Βικτώριας αναμένεται να χάσουν πάνω από $277 εκ. με το νέο σχέδιο.
Ερωτηθείς ο υπουργός Υγείας, Peter Dutton, για τις περικοπές, δεν διέψευσε τους αριθμούς αυτούς, πρόσθεσε, όμως, ότι πρόκειται για απλούς υπολογισμούς προσθέτοντας: «Κληρονομήσαμε ένα μπερδεμένο κουβάρι από την Εργατική κυβέρνηση, αναφορικά με την Υγεία, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το συμφωνητικό υγείας. Τα νούμερα αυτή τη στιγμή είναι ρευστά και το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπευτική αγωγή».

ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ

Η σκιώδης υπουργός Υγείας, Κάθριν Κινγκ, θα πει ότι εκείνο που επείγει είναι να εξηγήσει ο πρωθυπουργός για ποιο λόγο αναιρεί σήμερα την προεκλογική του υπόσχεση ότι «δεν πρόκειται να προβεί σε περικοπές στο χώρο υγείας».

Αν εφαρμοστεί το σχέδιο των περικοπών στον τομέα υγείας, η Ν.Ν.Ουαλλία, θα χάσει $200 εκ.
Να υπενθυμίσουμε, ότι με βάση το συμφωνητικό μεταξύ Ομοσπονδίας και Πολιτειών, οι επιχορηγήσεις βασίζονταν στην πληθυσμιακή αύξηση, με κύριο στόχο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες υγείας.

Ωστόσο, αν τρομάζει το ποσόν των $560 εκ. σήμερα και υπογραμμίζεται ότι είναι μόνο ένας απλός υπολογισμός, αυτό -κρίνουν οι γραφειοκράτες- αφήνει την πόρτα ανοιχτή για μεγαλύτερες ακόμη περικοπές.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.