Ο Μέρντοκ δίνει το «δακτυλίδι» στο μεγαλύτερο γιο του

art-353-lachlan-300x0

Ο Μέρντοκ έλεγε πάντα ότι θα ήθελε να δει τα παιδιά του σε ηγετικές θέσεις του ομίλου που περιλαμβάνει κινηματογραφικά στούντιο, τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες.

Ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοκ, δρομολόγησε εξελίξεις που καθιστούν τον μεγαλύτερο γιο του, Λάχλαν Μέρντοκ, τον πιθανό διάδοχό του.
Στις εφημερίδες του Μέρντοκ, ο Λάχλαν Μέρντοκ -που πριν χρόνια είχε παραιτηθεί από το διοικητικό αξίωμα που είχε στη Νews Corp-, φιγουράρει στις πρώτες σελίδες φωτογραφούμενος μέσα στην αίθουσα σύνταξης, ενώ στις αντίπαλες εφημερίδες γίνεται λόγος για «επιστροφή του ασώτου».

Παράλληλα, ο Μέρντοκ έδωσε προαγωγή και στον άλλο του γιο, Τζέιμς, ετοιμάζοντάς τους, όπως όλα δείχνουν, να τον διαδεχτούν, όταν ο 83χρονος μεγιστάνας αποφασίσει να αποσυρθεί.

Ο 42χρονος Λάχλαν γίνεται εκτελεστικός πρόεδρος της 21st Century Fox και της News Corp και θα μοιράζεται τη θέση αυτή με τον πατέρα του. Ο 41χρονος Τζέιμς θα μοιράζεται τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Fox μαζί με τον συνεργάτη του πατέρα του, Τσέις Κάρεϊ.

Ο Τζέιμς, με τον τρόπο αυτό, ανεβαίνει κaι άλλο στην ιεραρχία, αφού είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει κάποια από τα καθήκοντά του λόγω του σκανδάλου παρακολουθήσεων στο οποίο έχουν εμπλακεί μέλη του ομίλου Μέρντοκ.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ έλεγε πάντα ότι θα ήθελε να δει τα παιδιά του σε ηγετικές θέσεις του ομίλου που περιλαμβάνει κινηματογραφικά στούντιο, τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.