Θεωρίες συνωμοσίας για το Μπόινγκ

boe

Ο εντοπισμός των συντριμμιών της πτήσης AF 447 της Air France στον Ατλαντικό Ωκεανό ήταν –όπως ομολογούν οι ειδικοί-, απείρως ευκολότερος από τον εντοπισμό του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Ωστόσο, οριστικό τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας θα βάλουν τα «μαύρα κουτιά».

Τίποτα δεν εξάπτει την ανθρώπινη φαντασία όσο, όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες, η εξαφάνιση ενός αεροσκάφους, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σχετικά με την τύχη του ή με το τι συνέβη. Αρειανοί, υπερδυνάμεις, επιβάτες με σκοτεινές διασυνδέσεις ή προσωπικά αδιέξοδα, παραγνωρισμένες διάνοιες, όλοι επιστρατεύονται για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και να μας δώσουν την ψευδαίσθηση ότι πραγματικά διατηρούμε τον έλεγχο και ότι γνωρίζουμε εκείνο που οι άλλοι αγνοούν. Η εξαφάνιση του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370 από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας στο Πεκίνο έδωσε τροφή στους συνωμοσιολόγους κάθε είδους που με τις θεωρίες τους δοκιμάζουν τα όρια της λογικής.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Φυσικά, κάθε θεωρία συνωμοσίας που σέβεται τον εαυτό της θέλει και μία δύναμη του κακού με σκοτεινά σχέδια. Στην περίπτωση της εξαφάνισης της πτήσης ΜΗ370 το νησί Ντιέγκο Γκαρσία, όπου υπάρχει αμερικανική βάση και βάση ανεφοδιασμού των Βρετανών, ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν. Πολλοί πιστεύουν ότι το αεροσκάφος της Μalaysia Airlines κατευθυνόταν προς την αμερικανική βάση γεμάτο με πυρηνικά ή με βιολογικά όπλα.

Στον προσομοιωτή του κυβερνήτη του Βοeing 777, Ζαχάρι Aχμάντ Σαχ βρέθηκε, άλλωστε, και το σχέδιο του διαδρόμου προσγειώσεως στο Ντιέγκο Γκαρσία. Οι Αμερικανοί, που δεν επιτρέπουν τις πτήσεις αεροσκαφών κοντά στη βάση, το κατέρριψαν, αλλά φοβούμενοι μήπως γίνει διεθνές επεισόδιο καθώς τα δύο τρίτα των επιβατών ήταν Κινέζοι, σιωπούν. Θα μιλήσουν, όμως, την κατάλληλη ώρα.

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ

Μία άλλη δύναμη του… Κακού που μπορεί να έβαλε το χέρι της στην εξαφάνιση του αεροπλάνου είναι η Πιονγιάνγκ. Οι Βορειοκορεάτες αεροπειρατές ή κάποιοι συνεργάτες τους κατέλαβαν το αεροπλάνο και το οδήγησαν στη βορειοκορεατική πρωτεύουσα. Οι οπαδοί αυτής της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι το αεροπλάνο διέθετε αρκετά καύσιμα για να φτάσει μέχρι εκεί. Η ίδια θεωρία εξηγεί και γιατί οι τραγικοί συγγενείς των επιβαινόντων δήλωναν ότι καλούσαν τα κινητά των ανθρώπων τους και αυτά κουδούνιζαν.

Δυστυχώς, ειδικοί αναλυτές και γνώστες της τεχνολογίας εξήγησαν ότι τα κινητά χτυπούσαν όσο το δίκτυο προσπαθούσε να κάνει σύνδεση με τον αριθμό.

ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ…

Άλλοι προτιμούν τους συνήθεις υπόπτους στις επιθέσεις με αεροσκάφος, τους Ταλιμπάν. Το αεροσκάφος, έγραφε και ο μιντιάρχης, Ρούπερτ Μέρντοχ, τις πρώτες ημέρες μετά την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 στο Twitter, κατελήφθη από αεροπειρατές και οδηγήθηκε στο βόρειο Πακιστάν ακριβώς όπως ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

Το ενδεχόμενο αυτό απέκλεισαν τόσο το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, η Ινδία αλλά και οι Ταλιμπάν, ενώ οι χώρες στον λεγόμενο βόρειο διάδρομο αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι τα πανίσχυρα στρατιωτικά ραντάρ που διαθέτουν είδαν την πτήση ΜΗ370.

…ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΣ

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε γενικώς. Σε αυτή την περίπτωση, δράστης μπορεί να είναι οποιοδήποτε από τα κράτη της περιοχής, ενώ οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι το αεροσκάφος υπέστη ηλεκτρονική βλάβη και έχασε όλα τα μέσα επικοινωνίας. Έτσι πραγματοποίησε στροφή προκειμένου να γυρίσει στην Κουάλα Λουμπούρ. Ενδέχεται, λοιπόν, να έχασε τον δρόμο του και να πέρασε πάνω από κάποιο κράτος που το θεώρησε απειλή. Το μυστικό βρίσκεται στους επιβάτες, τα τραγικότερα πρόσωπα αυτής της τόσο παράξενης υπόθεσης. Πολλοί πιστεύουν ότι κάποιος από αυτούς διέθετε κάποιο μυστικό ή κάποια ειδική γνώση και γι’ αυτό έπρεπε να εξαφανιστεί διά παντός.

Το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών υπήρξε το πρώτο θύμα κυβερνοπολέμου. Χάκερ, με ελάχιστα μέσα, άλλαξαν εξ αποστάσεως την ταχύτητα, την κατεύθυνση και το ύψος της πτήσης του εξαφανισμένου αεροπλάνου. Ίσως μάλιστα το οδήγησαν έως τον νότιο Ινδικό. Τέλος αρκετοί πιστεύουν ότι η αιτία της εξαφάνισης βρίσκεται μέσα στο πιλοτήριο. Είτε ο κυβερνήτης είτε ο συγκυβερνήτης είχε τάσεις αυτοκτονίας ή άλλο προσωπικό λόγο για να οδηγήσει το αεροσκάφος στα βάθη του Ινδικού.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.