Αυστραλία: Στο σφυρί το Μedibank

medibank

Για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής.

Η κυβέρνηση Abbott ανακοίνωσε το ξεπούλημα της κρατικής ασφάλειας υγείας Medibank Private, για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής.
O μεγαλύτερος φορέας ιδιωτικής ασφάλειας υγείας έχει 3,5 μέλη και λειτουργεί μονίμως με ενεργητικό, το οποίον διοχετεύεται στον κρατικό κορβανά για τις ανάγκες της χώρας.

Την ιδιωτικοποίηση του Medibank Private ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Mathias Corman, μετά τη συναίνεση τραπεζιτών και νομικών, ότι η κρατική ασφάλεια μπορεί να εγγραφεί στο χρηματιστήριο με προβλεπόμενο κέρδος 4 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου.

Ο υπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο παροχής μετοχών στους πελάτες της Medibank Private, διασαφηνίζοντας ότι η αγορά ιδιωτικής ασφάλειας δεν εξασφαλίζει κανένα προνόμιο στους ασφαλισμένους. «Οι πελάτες αγοράζουν ασφάλεια, δεν αγοράζουν μετοχές τη Μedibank Private».

H κυβέρνηση καθησυχάζει το λαό, ότι η πώληση της ασφάλειας δεν πρόκειται να προκαλέσει έκρηξη των ασφάλιστρων. Διάχυτος είναι ο φόβος, ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της Μedibank Private θα ανεβάσουν τα ασφάλιστρα.

Η Μedibank Private ιδρύθηκε to 1976 και αντικατέστησε την κρατική ασφάλεια υγείας Medibank που είχε ιδρύσει η πρώην Εργατική κυβέρνηση Gough Whitlam. Εξελίχθηκε, δε, σε κορυφαία ασφάλεια της επικράτειας με σημαντικά κέρδη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει, ότι η πώληση της Medibank Private θα επηρεάσει αρνητικά τον προϋπολογισμό της χώρας, καθώς το κράτος δεν θα εισπράττει, πλέον το μέρισμά του από τα κέρδη της ασφάλειας.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.