Τρόμος και φρίκη με αιμομικτική οικογένεια

shtromos04

Αστυνομικοί και υπάλληλοι κοινωνικών υπηρεσιών εντόπισαν ένα καραβάνι 40 ενηλίκων και παιδιών, που ζούσαν στη βρόμα και τη δυσωδία μέσα σε σκηνές και παραπήγματα, σε μια περιοχή χωρίς τρεχούμενο νερό και ρεύμα

Τέσσερις γενιές κράτησε η αποτρόπαιη πρακτική στους λόφους μιας ήσυχης επαρχιακής πόλης…

Η υπόθεση που ήρθε πρόσφατα στο φως είναι σοκαριστική, καθώς η ηθική εξαχρείωση έχει υπερβεί όλα τα εσκαμμένα.

Όχι λιγότεροι από 40 ενήλικες και παιδιά, δεμένοι μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, ζώντας σε παραπήγματα, αχυρώνες και σκηνές κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, έκαναν το αδιανόητο: αναπαράγονταν μεταξύ τους για 4 ολόκληρες γενιές.

Η ιστορία που δύσκολα τη χωρά ο νους κατέληξε με τα παιδιά να μη γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν το χαρτί τουαλέτας ή τι είναι το βούρτσισμα των δοντιών, την ίδια στιγμή που αδερφές και αδερφοί πλάγιαζαν μαζί στο ίδιο κρεβάτι κάθε νύχτα.

Στους λόφους λοιπόν μιας γραφικής αγροτικής κοινότητας, σε μια κοιλάδα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, κρυβόταν το σκοτεινό μυστικό, άγνωστο στους 2.000 κατοίκους του χωριού. Και δεν μιλάμε απλώς για μια υπόθεση ασύλληπτης παιδικής κακοποίησης αλλά για μια από τις χειρότερες περιπτώσεις αιμομιξίας που ήρθαν ποτέ στο φως.   Το παιδικό δικαστήριο της Αυστραλίας πήρε μάλιστα τη σπάνια απόφαση να δημοσιοποιήσει την ετυμηγορία αλλά και την απόφασή του να απομακρύνει άμεσα τα παιδιά από τα «τέρατα» της «οικογένειας Colt», όπως ονομάστηκε για να προστατευτεί η πραγματική ταυτότητα των ανηλίκων.

Τέσσερις γενιές αιμομικτικών σχέσεων έλαβαν χώρα στην κοιλάδα του New South Wales της Νότιας Αυστραλίας, χρόνια για να καλύψει τις πομπές της και να αποφύγει το σκάνδαλο. Οι Αρχές «θορυβήθηκαν» από το γεγονός και μόνο ότι τα παιδιά δεν πήγαιναν στο τοπικό σχολείο και θέλησαν να ελέγξουν την κατάσταση, με το θέαμα που αντίκρισαν στην απομονωμένη ορεινή περιοχή να φέρνει τρόμο και πανικό.

Αστυνομικοί και υπάλληλοι κοινωνικών υπηρεσιών εντόπισαν ένα καραβάνι 40 ενηλίκων και παιδιών, που ζούσαν στη βρόμα και τη δυσωδία μέσα σε σκηνές και παραπήγματα, σε μια περιοχή χωρίς τρεχούμενο νερό και ρεύμα: η σκόνη κάλυπτε τα πάντα, τα σάπια λαχανικά ήταν γεμάτα μύγες, οι ακαθαρσίες περιέβαλλαν τις παράγκες, ενώ μέχρι και καγκουρό βρήκαν να κοιμάται στο κρεβάτι των παιδιών.

Τουαλέτες και ντουζιέρες δεν υπήρχαν φυσικά, τα παιδιά ήταν μέσα στη δυσωδία, με μύκητες να καλύπτουν τα πόδια τους, ενώ πολύ λίγα από αυτά ήταν ικανά να αρθρώσουν ανθρώπινο λόγο. Όλα τους ήταν ωστόσο ντροπαλά και απέφευγαν την επαφή των βλεμμάτων. Και βέβαια υπήρχαν οι δυσμορφίες και οι τερατογενέσεις, που -όπως θα αποδείκνυαν οι κατοπινές ιατρικές εξετάσεις- οφείλονταν στην αιμομιξία και τα ταυτόσημα γονίδια των γονιών τους, που είναι βέβαια συγγενείς μεταξύ τους, συνήθως αδέλφια.

Τα περισσότερα παιδιά πάσχουν από αναπτυξιακές καθυστερήσεις αλλά και διανοητικές αναπηρίες, καθώς είναι καρποί απαγορευμένου έρωτα μεταξύ αδελφών, θείων και ανιψιών, πατεράδων και θυγατέρων, γιων και μητέρων. Στην οικογένεια περιλαμβάνονται ακόμα και προπαππούδες, που είναι βεβαίως αδέλφια μεταξύ τους.

Η φρικιαστική συνήθεια της φαμίλιας να αναπαράγεται αποκλειστικά στους κόλπους της επέβαλε μάλιστα στα παιδιά να έχουν σεξουαλικές επαφές από ιδιαίτερα τρυφερή ηλικία, με ανήλικα 8 και 10 ετών να επιδίδονται σε ακολασίες με τους μεγαλύτερους ηλικιακά συγγενείς τους.

Στις λίγες εβδομάδες που ακολούθησαν την ανακάλυψη του γεγονότος, τα πράγματα μόνο χειρότερα θα γίνονταν: οι πέντε οικογενειακές ομάδες αποτελούνται λοιπόν από τρεις αδερφές, τη 47χρονη Rhonda, την 33χρονη Martha και την 46χρονη Betty Colt (ψευδώνυμα όλα), οι οποίες πλάγιαζαν κάθε βράδυ με τον αδερφό τους Charlie, καθώς και από τις δύο κόρες της Betty, που έχουν απογόνους από παράνομες ενώσεις με άλλους συγγενείς.

Πέρα από τα προβλήματα σωματικής, νοητικής και ψυχικής υγείας, τα σε ημιάγρια κατάσταση παιδιά δεν γνώριζαν καν τι σημαίνει υγιεινή. Ο 15χρονος γιος της Betty, Bobby, έχει πρόβλημα στη βάδιση, σοβαρή ψωρίαση και χρειαζόταν επειγόντως οδοντιατρική περίθαλψη. Ο λόγος του δεν είναι κατανοητός, ενώ δεν έχει ακόμα αναπτύξει την ικανότητα να συγκρατεί τα ούρα και τα κόπρανά του, με τη νοητική του ηλικία να βρίσκεται καθηλωμένη σε προσχολικό στάδιο.

Οι γιοι της Martha, ο 15χρονος Albert και ο 14χρονος Jed, εμφανίζουν παρόμοια προβλήματα ομιλίας, υγιεινής και νοητικής υστέρησης. Ο 14χρονος γιος της Betty, Billy, ήταν υποσιτισμένος και υποφέρει από προβλήματα ακοής και όρασης, καθώς και νοητική υστέρηση. Η 14χρονη εγγονή της Betty, Raylene, ήταν επίσης υποσιτισμένη και δεν μπορεί να εκτελέσει ούτε τις απλούστερες καθημερινές λειτουργίες, όπως το βούρτσισμα των μαλλιών της. Όσο για τον 12χρονο γιο της Betty, Brian, που οι οφθαλμοί του δεν είναι ευθυγραμμισμένοι, δεν γνώριζε καν την έννοια του μπάνιου.

Παρόμοιες δυσμορφίες και αντίστοιχα σωματικά, νοητικά και ψυχολογικά προβλήματα συναντάμε και στα 12 παιδιά της φαμίλιας, τα οποία έχουν πλέον οι κοινωνικές υπηρεσίες της Αυστραλίας στην προστασία τους. Όσο για τις ιστορίες που διηγούνται σήμερα στους κοινωνικούς λειτουργούς και τους ψυχολόγους, υπερβαίνουν ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία: η 13χρονη Kimberly εξομολογείται ερωτικές επαφές με τον θείο της Dwayne, ο οποίος είναι 9 χρόνια μεγαλύτερός της, κάτω από το βλέμμα της 8χρονης θείας της, Carmen!   Οι αδελφές Ruth, 7 χρονών, και Nadia, στα 9 της, είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τα αδέρφια τους, τον Albert, 15 χρονών, τον Jed, στα 14, και τον 12χρονο Karl. Οι μαρτυρίες των παιδιών για τη σεξουαλική κακοποίησή τους γέμισαν κυριολεκτικά πάμπολλες σελίδες της δικογραφίας, ενώ οι γενετικοί έλεγχοι απέδειξαν τη στενή συγγενική σχέση των γονέων τους.

Όσο για την καταγωγή της αιμομικτικής φαμίλιας, φαίνεται ότι οι γονείς της μητέρας των αδελφών Betty, Martha και Rhonda ήταν αδέλφια, οι οποίοι και ξεκίνησαν το απαγορευμένο συγγενολόι: τα 13 παιδιά της Betty έχουν πατέρα τον παππού τους (πατέρα της Betty), Tim, και τον αδελφό της, Charlie. Αλλά και τα παιδιά της Martha προέρχονται πιθανότατα από τον πατριάρχη της οικογένειας, Tim. Όσο για τον θάνατο που καραδοκεί διαρκώς στις τάξεις της οικογένειας, έχει να κάνει με γονιδιακούς εκφυλισμούς λόγω της αιμομικτικής πρακτικής (Σύνδρομο Zellweger).

Η κοινή γνώμη της περιοχής προσπαθεί πλέον να ξεπεράσει το τραύμα της απίστευτης αυτής ιστορίας, η οποία μας φέρνει στον νου την άλλη διαβόητη υπόθεση της πλέον αιμομικτικής και αιμοβόρας οικογένειας που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια Ιστορία…

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.