Αύξηση της εγκληματικότητας στη Βικτώρια

untitled

Το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικών μέτρων ήταν αυτό που αυξήθηκε κατακόρυφα πέρσι

Η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατά 1,2% ανά 100.000 κατοίκους το 2013 στη Βικτώρια, ενώ όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία κατά την ίδια περίοδο οι εγκληματικές πράξεις σημείωσαν επίσης αύξηση της τάξης του 3,1%.

Το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικών μέτρων ήταν αυτό που αυξήθηκε κατακόρυφα πέρσι καθώς στα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι 20.418 άτομα παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν εκδοθεί εναντίον τους.

Τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη χρήση ή εμπορία ναρκωτικών σημείωσαν επίσης αύξηση της τάξης του 14,4% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ενώ σύμφωνα με την υπαρχηγό της Αστυνομίας, Lucinda Nolan, η ευρύτερη χρήση του ναρκωτικού ice συνέβαλε καθοριστικά σ’ αυτήν την άνοδο. Η υπαρχηγός ανέφερε επίσης ότι το ναρκωτικό ice αναμένεται να «δημιουργήσει» ακόμα περισσότερο έγκλημα στην Βικτώρια καθώς εξελίσσεται σε μία πολύ σημαντική απειλή για την έννομη τάξη.

Το γεγονός ότι η αύξηση των αδικημάτων που σχετίζονται με την παραβίαση περιοριστικών μέτρων συγκριτικά με το 2012, ήταν της τάξης του 39,9% ξαναφέρνει στην επιφάνεια την οικογενειακή βία και την αποτελεσματικότητα των νομικών οδών που χρησιμοποιούνται σήμερα για να παταχθούν εγκλήματα που σχετίζονται μ’ αυτή.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι τα τελευταία στοιχεία όσον αφορά την εγκληματικότητα στην Πολιτεία έρχονται μόλις δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία του 11χρονου Luke Batty από τον πατέρα του Greg Anderson, κατά του οποίου είχαν εκδοθεί περιοριστικά μέτρα λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του, αλλά και τη δολοφονία της Kelly Thomson, από τον πρώην φίλο της Wayne Wood, ο οποίος μετά αυτοκτόνησε. Η δικαιοσύνη είχε και στην περίπτωση του Wood επιβάλει περιοριστικά μέτρα εναντίον του μόλις μία εβδομάδα πριν αυτός σκοτώσει την πρώην φιλενάδα του.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.