Ένοχος ο Κρεγκ Τόμσον

mb_narrow_thomson-20140218200354537126-300x0

Για υπεξαίρεση δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από το ταμείο του Σωματείου Υπηρεσιών Υγείας

Καταδικαστική ήταν η απόφαση δικαστηρίου της Βικτώριας το οποίο έκρινε ένοχο υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο του συνδικάτου Υπηρεσιών Υγείας, τον πρώην ανεξάρτητο ομοσπονδιακό βουλευτή, Κρεγκ Τόμσον, αδίκημα που έπραξε όταν ήταν γενικός γραμματέας του Συνδικάτου.

Παρά το γεγονός ότι ο Τόμσον είχε αρνηθεί στο παρελθόν ότι είχε χρησιμοποιήσει την υπηρεσιακή του πιστωτική κάρτα για προσωπική του χρήση, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Charlie Rozencwajg, «στηριζόμενος στα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά και σε μαρτυρίες που ακούστηκαν στο δικαστήριο», όπως ακριβώς είπε, τον βρήκε ένοχο στις περισσότερες κατηγορίες που του είχε ασκηθεί δίωξη.

Ο Τόμσον άκουσε την απόφαση της έδρας σιωπηλός και, εξερχόμενος του δικαστηρίου, ήρθε αντιμέτωπος με ομάδα αξιωματούχων του συνδικάτου οι οποίοι τον αποκαλούσαν «ψεύτη».

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο πρώην γραμματέας του Συνδικάτου Υπηρεσιών Υγείας (Health Services Union – HSU), και πρώην βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, αντιμετώπιζε 140 κατηγορίες για κατά συρροή απάτη και κλοπή χρημάτων.

Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι ο Tόμσον χρησιμοποίησε $42,000, χρήματα από το ταμείο του συνδικάτου, για να συνευρεθεί με ιερόδουλες, για να αγοράσει πορνοταινίες, αλλά και για να καλύψει άλλα προσωπικά του έξοδα. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο διεπράχθησαν κατά την περίοδο 2002-2007, ενόσω ο Tόμσον ήταν γραμματέας του HSU.

Το κατηγορητήριο ανέφερε, επίσης, ότι ο Thomson χρησιμοποίησε χρήματα του σωματείου για να αγοράσει τσιγάρα, παγωτά, καυσόξυλα, αλλά και αεροπορικά εισιτήρια. Με δεδομένο το γεγονός ότι η δίκη αφορούσε το αν ο Τόμσον γνώριζε ότι δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσει χρήματα του συνδικάτου για προσωπικά του έξοδα, η ομάδα υπεράσπισής του είχε επιχειρηματολογήσει στο δικαστήριο ότι δεν αναγραφόταν σε κανένα κανονισμό χρήσης της υπηρεσιακής πιστωτικής κάρτας ότι απαγορευόταν η χρήση της για τους λόγους που την χρησιμοποίησε. Ο δικαστής, εντούτοις, δήλωσε ότι ως γραμματέας του συνδικάτου ο Τόμσον θα έπρεπε να ξέρει για ποια πράγματα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πιστωτική του κάρτα, ιδιαίτερα επειδή ο ίδιος τροποποίησε τους συγκεκριμένους κανονισμούς όταν ανέλαβε τη θέση του γραμματέα του σωματείου.

Ο Τόμσον αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και η ποινή του θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.