Δικά μας είναι τα σύνορα εμείς αποφασίζουμε

 

skynews_946497

Η προκλητική δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης Scot Morrison.

Η κυβέρνηση Abbott εμμένει στην πολιτική ρυμούλκησης πλοιαρίων με πρόσφυγες στα χωρικά ύδατα της Ινδονησίας, προκαλώντας την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Ο υπουργός Μετανάστευσης, Scot Morrison, δηλώνει ότι η «κυβέρνηση θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορα» εμποδίζοντας την είσοδο πλοιαρίων με πρόσφυγες στα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας.

«Η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα προστασίας των συνόρων με την αναχαίτιση πλοιαρίων και όπου δυνατόν τη ρυμούλκησή τους εκτός των συνόρων μας» δηλώνει ο κ. Morrison.

Ενθαρρυμένος από το γεγονός, ότι το ρεύμα των προσφύγων διεκόπη κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, ο υπουργός Μετανάστευσης διακηρύττει, ότι «η απόλυτα επιτυχημένη υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής από τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων, αναχαίτισε το ρεύμα των προσφύγων».

Δέχθηκε, δε, να παραστεί σε επιτροπή της Γερουσίας, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη μυστικότητα με την οποία λειτουργεί η κυβέρνηση, για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και για να «υπερασπίσει» την αξιοπιστία των μελών των ενόπλων δυνάμεων, που κατηγορούνται για κακοποίηση προσφύγων.

Σήμερα ο υπουργός αναγκάστηκε να υπερασπίσει, εκ νέου, μέλη των ενόπλων δυνάμεων, από καταγγελία Σομαλού πρόσφυγα για ψεκασμό τους με καυτερή πιπεριά από πληρώματα πολεμικών πλοίων.

Ο κ. Morrison δηλώνει, ότι τα μέλη των ενόπλων που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις αναχαίτισης προσφύγων είναι εφοδιασμένα με μέσα αυτοπροστασίας, αλλά απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση πιπεριάς σε πρόσφυγες.

«Η κυβέρνηση απορρίπτει ασυζητητί τέτοιες καταγγελίες ως παντελώς αβάσιμες» δηλώνει ο υπουργός, ακολουθώντας την κυβερνητική τακτική υπεράσπισης της αξιοπιστίας, του επαγγελματισμού και της υπευθυνότητας των μελών των ενόπλων δυνάμεων.

Εξάλλου, το Εργατικό Κόμμα προσπαθεί να μοιραστεί πολιτικά τη συνεχή μείωση του αριθμού των προσφύγων που τολμούν να μπουν στα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας. Παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν ότι η ροή των προσφύγων άρχισε να μειώνεται σημαντικά, από την ημέρα που η πρώην Εργατική κυβέρνηση Gillard διέταξε την εγκατάσταση των προσφύγων εκτός Αυστραλίας.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.