Σάλος λόγω “ρατσιστικών” απόψεων γερουσιαστή της κυβέρνησης

kori

Bernadi: Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τις εκτρώσεις ως προφυλακτικό μέτρο και τα αγόρια που αναθρέφονται σε μονογονεϊκές οικογένειες έχουν εγκληματικές τάσεις.

Λίγη αμεροληψία δεν κάνει κακό, διατείνεται ο φιλελεύθερος βουλευτής, Warren Entsch, κατευθύνοντας τα βέλη του προς τον συνάδελφό του, γερουσιαστή Cory Bernadi. Ο πρώτος ανατρίχιασε, εξομολογείται, όταν άκουσε τα σχόλια του δεύτερου στην παρουσίαση του βιβλίου του, όπου ο Bernadi ενοχοποιεί τις γυναίκες ότι χρησιμοποιούν τις εκτρώσεις ως προφυλακτικό μέτρο, και καταφέρθηκε κατά των οικογενειών που δεν ακολουθούν το παραδοσιακό μοντέλο, αποτελώντας από θετούς γονείς ή ακόμη και γκέι.

«Δεν χωρά αμφιβολία ότι έχει σοβαρό πρόβλημα με τους γκέι. Αναρωτιέμαι όμως τι θα έκανε αν ξαφνικά ανακάλυπτε ότι μέλος της δικής του οικογένειας είναι γκέι. Θα απαιτούσε να προβεί σε αποστείρωση;» ωρύεται ο Warren Entsch, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι θετός πατέρας και λατρεύει το κοριτσάκι του. «H αγάπη που έχω γι’ αυτό το παιδί δεν περιγράφεται. Η αγάπη που δένει όλη την οικογένειά μου είναι το ίδιο δυνατή, όπως οποιουδήποτε άλλου» λέει.

Στη συνέχεια, άσκησε νέα κριτική στον Bernadi για το ότι υποστηρίζει ότι αγόρια που αναθρέφονται σε μονογονεϊκές οικογένειες έχουν εγκληματικές τάσεις, ενώ κορίτσια κάτω από τις ίδιες συνθήκες ρέπουν προς την ανηθικότητα. Ως παράδειγμα, προκειμένου να αντικρούσει τις θέσεις του Bernadi, ο Entsch έφερε τον πρώην αρχηγό των Φιλελευθέρων, Malcolm Turnbull, που μεγάλωσε μόνο με τον πατέρα, θέτοντας το ερώτημα «το κάνει αυτό κατώτερο άτομο;».

O πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, από την πλευρά του, απέφυγε να προβεί σε δημόσια σχόλια, εκδόθηκε, εντούτοις, την περασμένη Δευτέρα ένα ανακοινωθέν από το γραφείο του, όπου τονιζόταν ότι οι απόψεις του κ. Bernadi δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση της κυβέρνησης στα εν λόγω θέματα. Όσο για τον ίδιο τον ίδιο τον Bernadi, δήλωσε ότι ‘ελπίζει μια από αυτές τις μέρες ο κ. Entsche να βρει το χρόνο και να μπει στον κόπο να διαβάσει το βιβλίο του’.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.