Αμφίβολη και η παραμονή της Toyota στην Αυστραλία

 

imagesTYWXMEEO

Αν δεν καταφέρει να εξάγει και στο εξωτερικό τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει εδώ

Κάθε άλλο παρά ρόδινο είναι το μέλλον της Toyota στην Αυστραλία και αυτό φάνηκε, για άλλη μια φορά, από την καθίζηση που υπέστησαν πέρυσι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων που κατασκευάζει εδώ.

Η περσινή χρονιά ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών για τις ντόπιες βιομηχανίες, που είδαν το ποσοστό τους στην αγορά να συρρικνώνεται επικίνδυνα, αφού από το σύνολο 1.136.227 αυτοκινήτων που πωλήθηκαν, μόνο τα 118.510 είχαν κατασκευαστεί στην Αυστραλία.

Η αποχώρηση, μάλιστα, της Ford και της Holden από την ντόπια αγορά σε δύο χρόνια, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση της Toyota, η οποία πιστεύει ότι αν δεν καταφέρει να εξάγει και στο εξωτερικό τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει εδώ, δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να κλείσει το εργοστάσιό της στη Μελβούρνη. Η εταιρία προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να μειώσει το κατασκευαστικό κόστος του Camry, που παραμένει το πιο δημοφιλές της μοντέλο, κατά $3800 για κάθε αυτοκίνητο. Ήδη, το εργοστάσιο της Μελβούρνης στην Altona ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα εργοστάσια της γιγάντιας εταιρείας για τη κατασκευή μετά το 2018 του Camry νέας γενιάς που θα μπορεί να πωλείται πιο εύκολα και στις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρίας, Tony Cramb, είπε ότι ο μόνος τρόπος να παραμείνει η Toyota στην Αυστραλία είναι να αυξήσει τις εξαγωγές της. Για να γίνει, όμως κάτι τέτοιο, πρέπει τα μοντέλα που κατασκιάζει εδώ να είναι ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά και για να είναι ανταγωνιστικά θα πρέπει να κατασκευάζονται πιο φτηνά.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.