Νέα παυσίπονα από δηλητήριο σκορπιού

Scorpion3

Σύμφωνα με ανακάλυψη Αυστραλών επιστημόνων

δηλητήριο των σκορπιών της Αυστραλίας ίσως οδηγήσει στη Παρασκευή νέων  παυσίπονων  που θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι αυτά που υπάρχουν σήμερα. Αυτό υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές που ανέλυσαν το δηλητήριο που συγκέντρωσαν από 1500 διαφορετικούς σκορπιούς της χώρας. Πρόκειται για σπάνιους σκορπιούς που δεν  υπάρχουν σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ, Bryan Fry, λέει  ότι οι σκορπιοί αυτοί που ζουν απομονωμένοι εκατομμύρια χρόνια στην Αυστραλία έχουν ένα διαφορετικό δηλητήριο που δεν έχει αναλυθεί έως σήμερα.

“Σε αντίθεση με το δηλητήριο των φιδιών δεν ξέρουμε τίποτα για το δηλητήριο αυτών των σκορπιών” είπε ο κ. Fry. Όπως εξηγεί στην επιστημονική έκθεση, το τσίμπημα των σκορπιών που υπάρχουν στην Αυστραλία συνήθως δεν προκαλεί θάνατο, αλλά έντονο μούδιασμα. Το δηλητήριο αυτών ακριβώς των ειδών είναι σημαντική πηγή ουσιών για την  ανάπτυξη νέων παυσίπονων, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτη. Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον τη χημική σύνθεση του δηλητηρίου που υπάρχει σε πέντε είδη σκορπιών, γεγονός που αλλάζει ριζικά την κατανόηση για τον τρόπο με τον οποίο αυτό έχει εξελιχθεί ανά τους αιώνες.

«Έχουμε ανακαλύψει μια τεράστια σειρά από συστατικά που δεν τα είχαμε συναντήσει ξανά μέχρι σήμερα» ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Fry. «Ανάμεσά τους πιστεύουμε ότι θα βρούμε αλληλουχίες που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον πόνο». Το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να επιλέξουν έναν αριθμό αλληλουχιών από κάθε ομάδα και να τον χρησιμοποιήσουν σε μια σειρά ερευνών, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς αλληλεπιδρούν.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Toxins  και αναδημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα The Age.

Source: Neos Kosmos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.