Πάνω από $2 δις ξόδεψαν οι Αυστραλοί καταναλωτές σε μία μέρα

shop

Όποιος προλάβε, πρόλαβε

To αδιαχώρητο έγινε χθες στα καταστήματα και εμπορικά κέντρα των μεγαλουπόλεων της Αυστραλίας. Μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα και πρώτη μέρα των εκπτώσεων εκατομμύρια Αυστραλοί καταναλωτές έσπευσαν να επωφεληθούν των ευκαιριών ξοδεύοντας πάνω από $2 δις σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου της χώρας.

Για να σας δώσουμε μία εικόνα της ξέφρενης κατάστασης που επικρατούσε χθες σε πολλά πολυκαταστήματα της Αυστραλίας να αναφέρουμε ότι κάποια απ’ αυτά αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους και να αρνούνται την είσοδο στους πελάτες τους. Μεγάλο αστέρι της καταναλωτικής φιέστας ήταν οι πιστωτικές κάρτες.

Εκπρόσωπος μίας εκ των πέντε μεγάλων τράπεζων της χώρας, της National Australia Bank ανέφερε ότι κάθε δευτερόλεπτο γίνονταν τουλάχιστον 120 συναλλαγές ενώ ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών που έγιναν μέσω της τράπεζας NAB έφτασε τις 4,78 εκατ., γεγονός που σημαίνει ότι ήταν αυξημένες κατά 25% από τον ανάλογο αριθμό συναλλαγών την ίδια μέρα πέρυσι.

Όπως είναι φυσιολογικό οι καταστηματάρχες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και προβλέπουν ότι αν η καταναλωτική «φρενίτιδα» συνεχιστεί έως τα μέσα του Γενάρη τότε ο φετινός τζίρος τους θα φτάσει τα $15, 1 δις και θα είναι μεγαλύτερος από τον περσινό που έφτασε τα $14,5 δις.

Source: Neos Kosmos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.