Έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ η μετα-χριστουγεννιάτικη «φιέστα» του κρίκετ

box

91, 092 οι θεατές του χθεσινού «παραδοσιακού» αγώνα κρίκετ στο MCG της Μελβούρνης.

παιχνίδι κρίκετ που διεξάγεται κάθε χρόνο την επόμενη  μέρα των Χριστουγέννων (Boxing Day Test) στο Melbourne Cricket Ground, το μεγαλύτερο γήπεδο κρίκετ του  κόσμου, είναι μία παράδοση που πολλοί Αυστραλοί φίλοι του αθλήματος και όχι μόνο κρατούν κάθε χρόνο. Φέτος όμως οι «παραδοσιακοί» φίλαθλοι κατάφεραν όχι μόνο να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη παράδοση αλλά και να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε αγώνα κρίκετ το οποίο κανένας αγώνας κρίκετ δεν είχε καταφέρει να σπάσει για 52 χρόνια τώρα.

Λίγο η πρόσφατη συντριπτική νίκη της Εθνικής Αυστραλίας κρίκετ κατά της Εθνικής Αγγλίας, λίγο ο καιρός και βέβαια το γεγονός ότι η μέρα αυτή είναι αργία, είχε ως συνέπεια 91,092 θεατές να κατακλύσουν το μεγαλειώδες MCG.

Ο χθεσινός αγώνας αποτελεί μέρος του τουρνουά Ashes και ο αντίπαλος της Εθνικής Αυστραλίας ήταν όπως είναι πάντα στο συγκεκριμένο τουρνουά η Εθνική Αγγλίας. Το συγκεκριμένο τουρνουά πήρε το όνομά του «Ashes – Τέφρα», μετά από δημοσίευμα του αγγλικού τύπου το 1882, όταν η Εθνική Αυστραλίας κέρδισε για πρώτη φορά την Εθνική Αγγλίας μέσα στην έδρα της. Το δημοσίευμα της εφημερίδας The Sporting Times ανέφερε ότι η Εθνική Αγγλίας πέθανε και αποτεφρώθηκε από την Εθνική Αυστραλίας και ότι την επόμενη χρονιά που το τουρνουά θα γινόταν στην Αυστραλία, η Εθνική Αγγλίας θα έπρεπε να επιστρέψει την τέφρα της Αγγλίας πίσω.

Όταν to 1883 η Εθνική Αγγλίας κέρδισε το τουρνουά στην Αυστραλία, μία ομάδα γυναικών από τη Μελβούρνη, έδωσε στους νικητές ένα συμβολικό δώρο, ένα μικρό βάζο με στάχτες, το οποίο μέχρι και σήμερα επιδίδεται στους  νικητές του τουρνουά ως συμβολικό έπαθλο.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε αγώνα κρίκετ πριν από 52 χρονια το είχε κατακτήσει και πάλι το ιστορικό γήπεδο MCG όταν 90,800 θεατές κατέκλυσαν το γήπεδο για να παρακολουθήσουν αγώνα μεταξύ της Εθνικής Αυστραλίας και την ομάδα των Δυτικών Ινδιών.

Source: Neos Kosmos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.